fredag 4 oktober 2019

Vilken debut av Drottningen!

Hej alla

Visst var man spänd inför Kiaras debut på tävlingsbanan som skedde idag på Rättvikstravet. Att väga in motståndarnas kapacitet mot hennes som vi inte heller hade så stor koll på förutom ett mycket bra genomfört kvallopp på 20,1, var lite skrivet i stjärnorna. Kanske hon skulle klara att gå en 18-tid över den korta distansen men hur långt skulle det räcka mot de 8 konkurrenterna. Inte lätt att sia om.

Från spår 6 i volten kom hon iväg lite trevande och fick en dryg första sväng i tredje spår innan Olle kunde köra sig till ledningen in på första målrakan där han kunde dämpa tempot rejält från de 17,3 första 500. När varvet passeras på 19,5 börjar man få upp hoppet om en bra placering men när tjejen sedan avslutar sista 500 på fantastiska 14,0 så är det ingen av motståndarna som kan följa med på riktigt nära håll och hon vinner väldigt enkelt på den mycket bra sluttiden 17,2 som det såg ut tämligen okörd. Hon var precis så bra som man befarade att någon av konkurrenterna skulle vara! Tror att även Olle blev tämligen imponerad.

Resultat Loppfilm

Åttmann  gjorde sin andra start på fyra dagar i går kväll på Bollnäs efter att ha varit riktigt bra som tvåa i ett breddlopp med Erika på söndagen. Man kröp ner i rygg ledaren ganska snart efter start och satt kvar där in på upploppet då Olle styrde ut ett spår för att försöka få fritt spelrum. Blev tyvärr kvar i den ryggen och fick se sig passerad av ett par konkurrenter sista stegen mot mål och slutade på en mycket anständig femteplats i mål och på det fina rekordet 29,8 2140 volt. Han fortsätter att vara matnyttig utan att få sätta pricken över i och tjänar pengar i stort sett varje start. Han har som 4-åring, säkert en hel del utveckling kvar i sin kropp.

I morgon är det Insiders tur att representera SCB i ett lopp "over there", på Åland. Kan vi hoppas på nya framgångar där tro. Han var idag en stor del av programmet Bli vän med V75, som ni kan se via länken här. Häftigt!


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar