lördag 26 oktober 2019

Insider imponerade

Hej alla

Ja nog blev man lite glatt överraskad torsdag kväll när Insider gjorde "comeback" med metoden voltstart vilket aldrig varit hans cup of tea. Han kom iväg i samtliga tre omstarter varav den sista orsakades av att vårt ekipage var något lite för tidiga över linjen. I den giltiga måste ju Olle köra lite extra safe vilket gjorde att han fick jobba ganska hårt för att komma till ledningen. Från sidan såg det väldigt bra ut men när jag snackar med Olle efteråt så var det långt ifrån säkert den första biten med en del passgång och något töltliknande innan det stabiliserade sig. Bra trots allt av hästen att ta trav och inte rulla över i galopp ändå. Leder loppet i fin stil in på upploppet och ser ett bra tag ut att gå mot seger när plötsligt den gamle Derbyvinnaren, mångmiljonären Beau Mec, kommer farande längst ut i överljudsfart. Ändå en jättefin prestation av vår häst att bli tvåa på nya volrekordet 12,7 k.

Loppet

Via kontakter med i Gävle verksamme Italienaren Sergio Rondina Bisi har Olle tipsats att anmäla Insider till Grand Premio Palio dei Communi, eller Kommunloppet kallat i Montegiorgio Italien. Loppet går söndag den 10 november och körs på en för vår häst gynnsam 800-metersbana över 1609 meter autostart med försök och final samma dag. Man kör även någon slags consolation för de som inte tar sig till finalen. Insider är nu antagen som 1 av 24 deltagare i loppet och Olle jobbar nu febrilt med att lösa logistiken med resväg övernattningar mm. Vi har fått löfte av Sergio att komma in och berätta lite om Kommunloppet i samband med vår stallträff kommande torsdag. Spännande blir det sa Bull!

Här kan ni se ett reportage från Montegiorgio (lite tråkig huvudperson bara)

Åttmann har ett lopp på Romme nästa lördag där han står tämligen bra inne på pengar då det är stängt vid 100 000 kr över 2140 auto. Han är sedan inbokad för halskontroll onsdag 6 november så får vi se vad den visar så är det bara att ta det därifrån.

Nu ser vi närmast fram emot Kiaras andra start på Eskilstuna måndag. Allt verkar bra inför i alla fall. Sedan är det stallträffen som gäller.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar