lördag 30 maj 2020

Kronan på sned men flaggan i topp

Hej alla

Det blev ett ruggigt spännande Speedrace detta år och min känsla är att det var väldigt mycket nervösare att sitta framför TV-skärmen än att vara på plats och följa loppen live. Att man snackade upp konkurrenten Target Kronos inför Insiders försök, gjorde inte nervdallringen bättre. Inte lätt att ta en längd på den hästen var budskapet vilket visade sig stämma tämligen bra när starten så kom iväg. Han fick verkligen ta fram pannbenet för att ta sig förbi in i första svängen men sedan blev det nog ganska enkelt att ta hem försökssegern dock på nya löpningsrekordet 1.04,3. Hur fort hade det gått om Olle hade måst köra på Insider hela vägen in i mål?

Vinnaren av första försöket Jefferson Dotcom imponerade verkligen när han tog emot den uppskrivna In Line Tooma om ledningen för att sedan ganska enkelt gå undan in mot mål. Den insatsen gav åtminstone mig lite kalla fötter inför den stundande finalen. Insatsen plus fördelen av återhämtningstid och startspår kändes kanske lite övermäktigt för vår häst. Tyvärr så stämde det och trots en bra start så fick han aldrig tag i Jefferson utan det var bara att surfa in i mål som tvåa. Svårt att vara besviken på Insider inte minst med tanke på de lite orättvisa förutsättningarna.

En av våra delägare Peter Gustavsson hade en mycket bra idé som förmedlades via Olle till Solvallaledningen långt innan dagens race, att vinnaren av försök 1 med längsta återhämtningstiden ska få spår 5 i finalen vilket då lite skulle kompensera för vinnaren av försök 3 som då får spår 1. Det lät som att man kanske skulle tänka sig att anamma den idén till nästa år. 

TV-sändningen

Nu är det bara att ladda om bössan till morgondagens start i 3-åringseliten för ston med Kiara och denna gång ska hon i alla fall vara brunstfri vilket borde vara till fördel. Hon möter ett par riktigt vassa konkurrenter men med max klaff så kan hon eventuellt vara bland de tre i mål.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar