måndag 1 juni 2020

Rätt känsla av Olle

Hej alla

Det verkar vara stentufft att vara 3-åring 2020. 15,1 full distans och 12,7 på kort räcker ändå bara till två sjättepris. Bra känsla av Olle som aviserade en tid under 1.13. Hon gör det ju ändå riktigt bra igår i det stentuffa öppningstempot efter 1.08,5 första 500 så följer hon med ganska lätt som trea på innerspår. Hon följer fint med i varvtempot 11,8 och hon fortsätter att kämpa på hela vägen in i mål och slår av favoriten om sjättepriset en god bit före linjen. Med tanke på hennes ganska allvarliga sjukdom tidigare i år så känns det som att hon bara blir bättre och bättre för varje start nu så hon kommer att starta igen någon gång i mitten på juni. Inget lopp spikat åt Kiara ännu men Olle tänker inte starta i försöken till långa E3 som går 15 juni på Örebro utan försöker i stället matcha henne mot korta E3 där försöken går 3 augusti på Färjestad. Det finns däremot andra fina lopp åt henne i mitten av juni. Vi får se vad Olle hittar på.

Insider kommer att gås igenom av veterinär på onsdag efter den ganska häftiga urladdningen i lördags. I försöket går han det fantastiska löpningsrekordet 1.04,3. Vi får se vad veterinärbesöket  visar för resultat och sedan är det bara att gå vidare därifrån och leta ut något nytt lopp åt honom. Lät på Olle som att det finns några intressanta lopp att välja på. Vi får se vad det blir.

Åttmann som ju slog ihop och galopperade direkt efter starten senast, kändes ändå fin rent travmässigt efter 1.28 en bit efter klungan in i mål. Har varit in för ett jobb på banan där han fortfarande kändes fin i travet. Har anmälts utan att komma med sen senast men det kommer nya lopp att anmäla till inom kort.


På återhörande

Uffe

1 kommentar:

  1. Hej alla Stall Charles Bokoanhängare!
    Fantastiska hästar vi har och fantastisk tränare och kusk och fantastisk Ulf, som förmedlar allt som händer runt våra kusar!
    Jag har inte delägt någon häst med så utfylliga referat som Uffe levererar i mitt långa liv! Hälsa alla från Björn Linnersjö

    SvaraRadera