tisdag 26 maj 2020

Dubbla starter

Hej alla

Ja, det blev två starthästar för SCB under elitloppshelgen då även Kiara går ut i ett 3-åringslopp på självaste Elitloppssöndagen. Hon ska förhoppningsvis vara brunstfri till denna start så får vi se hur det påverkar henne. Loppet är över 1640 meter auto och Olle är inne på att hon ska kunna gå en tid under 1.13 denna gång så får vi se hur långt det kan räcka i så fall. Bara att hålla alla tummar!

Startlista

Insider var inne på banan igår och genrepade inför lördagens Speedrace tillsammans med en annan av stallets snabbare hästar Indian Four. Man körde alltså två heat över 640 meter auto, dock med endast dryga två minuters vila emellan heaten (det är i alla fall sex minuter till en ev final). Det första gick efter riktigt snabba 1.06,9 trots att "Fyran" inte kunde vara med och Insider såg jättefin ut på bettet hela vägen in i mål. I det andra öppnade man återigen efter dryga 1.00 de första 200 metrarna men inne på upploppet började Insider visa lite trötthet och släppte faktiskt "Fyran", som nu gjorde ett riktigt bra heat, förbi sig innan mål och man landade på 1.09,0. Skor runt om och säkerhetsvagn gör prestationen riktigt bra.

Det här jobbet kommer att göra gott för vår häst till lördagens race där vi återigen för tredje året i rad, blivit lottad till det sista heatet vilket innebär att om han går till final, får han det yttersta startspåret bakom vingen. I försöket dock så lyckades han få det mittersta startspåret vilket är helt OK. Spännande är bara förnamnet!

Se jobbet


På återhörande

Uffe








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar