torsdag 21 maj 2020

Ny period

Hej alla

Det är inte lätt att tima ett stos brunstperioder kontra starter på tävlingsbanan. 25 april vid den senaste starten var hon mitt uppe i en sån period och efter att vid två tillfällen däremellan som struken på grund av spårförbehåll, så var det nu dags igen för en ny period och en ny start. För många ston så passerar en sådan brunstperiod ganska obemärkt även vid tävling men det gäller inte vår drottning. Lika som på Romme senast så var det fullt sjå att få ut henne till banan både vid värmning och lopp men konstigt nog så sköter hon sig (turligt nog) tämligen bra när hon väl är ute på banan.

När starten går så har hon rygg på den stora favoriten (1,52) som däremot inte kan försvara sin ledning utan Kiara hamnar i ett fjärde par invändigt genom första kurvan som blir tredje invändigt när vinnaren går ut i dödens i andra kurvan. Där blir hon kvar när man anfaller in på upploppet och när Olle försöker tråckla sig ut ett spår så blir det nog bara minus om placeringen. Sjättepris och 6 000 kr in är väl anständigt men nya rekordet 15,1 2140 a är väl riktigt bra. Borde vara värt en bättre placering kan man tycka.

Nu gäller det att komma till start mellan ett par brunstperioder, framför allt så att kretsen kring hästen kan få arbeta på ett någorlunda säkert sätt på vägen ut till banan. Hoppas det dyker upp något lämpligt lopp snart.

Resultat loppet

Någon gång under måndagen kommer Insider att gå ett sista finslipande banjobb inför Speedracet nästa lördag. Försöker att vara på plats för en dokumentation.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar