måndag 4 november 2019

Åttmann och Stuntmann på Romme

Hej alla

Vid lördagens Åttmannstart på Romme var det upplagt för lite rodeo när bilen släppte fältet. I samma ögonblick gick bukgjorden tvärt av, vagnens skalmar pekade rakt upp mot skyn och Olle blev sittande strax ovanför marken. Att vagnen fortfarande hade kontakt med hästen berodde endast på den så kallade förbygeln som går runt hästens bog och är fäst vid skalmarna. Olle hann ju tänka många tankar på de skräckfyllda sekunder som följde och då bland annat att lämna skutan. Han kände ändå snart att hästen verkade vilja lösa det hela så han blir kvar i vagnen och får ganska snart stopp på en trots allt ganska lugn häst. Får väl ses som ett rådigt ingripande av kusken att sitta kvar och på så sätt undvika en allvarlig olycka.

Det visar sig efteråt att bukgjorden gått rätt av vilket normalt sett inte ska kunna hända men liksom Harrisburg så är det sannolikt att om det ändå hände på Romme det som eventuellt hände så ska det i alla fall inte kunna hända igen. Normalt så premieras rådigt ingripande med en summa pengar till den rådige men på Romme har man annat tänk och domarna ger i stället Olle 1000 kr i böter för bristfällig utrustning. Fingertoppskänsla?! Att sedan infästningen till ryggstycket går av i sista kurvan när den giltiga starten är på väg in mot upploppet är lite väl mycket Murphys Law. Galopp och helt borta. Bara att radera denna start ut ur minnet.

Kiara har ju gjort det strålande bra i sina två starter och är bland annat det 4:e snabbaste 2-åriga stoet i voltstart i landet på sina 16,9. Tidningen Sulkysport har hört av sig till Olle och ska göra någon liten grej om henne, jag tror under denna vecka. Härlig tjej!

I morgon tisdag startar Italienäventyret för Insider då man packar in häst, utrustning, foder och diverse annat i hästbussen för destination Montegiorgio och det klassiska kommunloppet där. Man försöker att undvika allt för långa körsträckor så första etappen landar i Vaggeryd och sedan blir det färja till Tyskland via Trelleborg. Loppet går ju som sagt på söndag 10:e så det är gott om tid att åka dit ner.

Jag själv och delägande Mats Strand tar ett flyg ner på lördag och ansluter till Insiders entourage lördag kväll. Blir en häftig upplevelse att vara närvarande där nere och det känns nästan lite sekundärt hur resultatet blir. Men med en häst i tämligen god form och en 800-metersbana som normalt är till hans fördel, så kan allt hända. Han kommer i alla fall att ha många hållna tummar!


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar