tisdag 12 november 2019

Häftigt äventyr i alla fall!

Buongiorno

Det blev kanske inte vad vi hade hoppats på rent resultatmässigt vid deltagandet i Kommunloppet  Montegiorgio men upplevelsen var desto starkare för oss som var på plats där nere. Varmt mottagna av kommunen San Benedetto del Tronto som vi representerade vid tävlingarna, med en bankett på en restaurang i kommunen fredag kväll, där borgmästaren också deltog. Ett antal Italienska rätter avåts och stämningen var mycket god liksom förväntningarna inför söndagens stora slag.

Söndag morgon startar så resan från träningsanläggningen där Insider varit installerad sedan ankomsten, de cirka fyra milen till San Paolo Trotto i Montegiorgio. En tämligen fin anläggning i gammal stil. Banan som mäter 800 meter, verkar mycket välskött med rejält doserade kurvor vilket ska passa vår häst riktigt bra. Ni kommer att få se lite mer av travbanan så småningom när jag klippt ihop det ganska gedigna filmmaterial som jag tagit där nere.

Det spår 8 som Insider dragit i lottningen är ju aldrig bra på någon bana men här är det nog om möjligt ytterligare något svårare då den "starttarm" där bilen släpper fältet är lite böjd innan man kommer in på själva banans raksträcka vilket gör att det blir långt ner till innerspåret. Dessutom är startsträckan endast cirka 100 meter från uppsamlingen innan bilen släpper. I försöket är Olle bra med upp mot vingen när startpersonalen börjar skrika åt Olle att han måste ta det lugnt (piano, piano Alsen) så när Olle tar upp lite rullar hästen över i passgång och man kommer inte iväg riktigt när bilen strax släpper fältet. Det gör att han får jobba alldeles för hårt för att försöka ta ledningen. Ingen lucka att krypa ner i så det är bara att fortsätta i dödens. Tempot var ganska ursinnigt den första biten så det var inte speciellt oväntat att han tröttnade på sista bortre långsidan. Det var då bara att ta hästen i mål.

I consolation fick han sedan spår 7 men den här gången gick han inte i fällan utan körde som vanligt mot vingen och då var det som normalt, inget snack om vem som skulle ta ledningen. Banan har ju open stretch så Olle släppte ledningen när frågan ställdes och körde i rygg på ledaren. Insider blev lite trött sista biten men räddade tredjepriset på linjen. Ett anständigt avslut på äventyret trots allt.

Samtidigt som Mats och jag tog hyrbilen mot flygplatsen i Ancona för en några timmars hemresa så startade Olle & Co resan med hästen mot första etappmålet i München där man landade under kvällen. Vidare mot färjeläget i kväll tisdag för att sedan vara hemma onsdag kväll. Tufft men ett häftigt äventyr!

Se försök & Consolation (Obs dålig kvalitet)

Åttmann som var på undersökning hos halsspecialisten Anders Ekfalk förra veckan och konstaterades vara i behov av operation, har nu fått tid för den på torsdag. Halsoperationer är idag mycket framgångsrika och syftar ju till att hålla luftvägarna öppna för hästen hela vägen in i mål vilket inte fungerat för Åttmann, förmodligen under en ganska lång tid. Har ingen koll just nu på hur lång konvalescens det blir men det viktigaste just nu är ju att han blir bra och kan tävla på rätt villkor.

Kiara tränar på som vanligt och ska ju anmälas så småningom till loppet på Solvalla som jag skrev om tidigare med reservationen att det inte blir alltför tufft motstånd. Annars har hon tävlat färdigt för i år och då kan vi se fram emot ett mycket spännande 2020.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar