lördag 16 november 2019

Lyckad operation

Hej alla

Under onsdagen åkte man ner med Åttmann till Anders Ekfalks klinik för operation av hästens hals med så kallade upprättstående struplock som skulle åtgärdas. En idag mycket vanlig och framgångsrik operation på hästar med halsproblematik. När Olle kontaktar veterinär Ekfalk efter ingreppet så är han mycket nöjd med utfallet så här långt. Nu väntar runt tre månaders vila och därefter runt tre veckors jogging innan det är OK att träna på för fullt. Vi får se hur allt fortlöper och det troliga är väl att han sedermera får en period av vinterträning inför nästkommande säsong på tävlingsbanan. Blir mycket spännande att följa honom då.

Insider verkar ha tagit Italienäventyret på bästa sätt och Olle har inte stängt dörren för en eventuell start på hemmaplan när Gävle har V75-tävlingar 30 november. Silverloppet körs denna dag över hans distans 1640 meter och det är dessutom fortfarande tillåtet att köra med barfotabalans. Känns lockande som ett sista framträdande för året. Sedan riktas fokus omgående om till vårens Speedrace på Solvalla i maj med de förberedelser som krävs inför det. Härligt!

Italienäventyret

Lilltjejen Kiara är nu anmäld till Solvalla 26 november och det blir som sagt det sista framträdandet för henne i år. Sedan väntar uppträning inför den mycket spännande 3-årssäsongen. Känns som en ny härlig tävlingssäsong för alla våra tre hästar.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar