lördag 4 augusti 2018

Sjukt barfota kvalklar

Hej alla!

Antar att de flesta av oss hade något större förhoppningar inför veckoslutets starter på Gävle och Rättvik. Giggan mötte visserligen ett ganska tufft gäng i Maharajahs Stoserie så förhoppningen där var ställd till ett felfritt lopp och att hon helt enkelt skulle sköta sig och fullfölja på ett bra sätt.

När bilen släpper fältet så börjar hon treva lite och tar några galoppsteg i omgångar men ställer sig och kommer i väg i tredje spår i den första kurvan men Olle bedömer att man är chanslös att ta sig framåt och börjar backa vilket inte hon är riktigt med på då hon blivit lite het. Olle vinner den kampen och tar sig bakåt men det är endast den sista platsen som är ledig. Väl där så är loppet över för denna gång. Kan möjligen ha varit lite känslig för barfotakörningen bak också. Bara att avvakta och se att hon verkar frisk så är det nog bara på det igen. Förhoppningsvis kanske i ett lite enklare lopp.

Frisk var nog inte Insider idag när han skulle stångas med silvergänget på Rättvik. Ledningen var som oftast som att stjäla godis från barn men nu var det tänkt på förhand att släppa till någon skaplig häst vilket man trodde att Finish Future kunde vara på förhand då värstingarna hade dåliga och bakspår. Olle hade känt redan i värmningen att det inte var det rätta draget i vår stjärna för dagen men det såg länge ganska bra ut ändå i loppet. Däremot så såg det inte ut att bli någon lucka in mot upploppet så det var bara att låta hästen surfa i sin takt över upploppet. Denna dag hade det nog inte gjort någon skillnad med tanke på löpningsförloppet.

Insider brukar som ni vet ha en närmast extrem återhämtning efter loppen men denna gång stod han och flåsade en väldigt lång tid efteråt vilket visar att han troligen har något skit i kroppen. Framtidsplanen fick ändras snabbt från en eventuell start på Gävles silver 18 augusti till en mycket välförtjänt vila någon vecka framåt för att återhämta sig och samla nya krafter. Det finns en massa bra lopp längre fram i tiden för Insider också.

Vi får nu sikta in oss på ett tämligen närstående kvallopp för ynglingen Åttmann som hastigt förbättrat sina positioner under sommaren. Ser fram emot att se honom på tävlingsbanan under lite mer "skarpa" förhållanden. Som sagts tidigare så ska han efter avklarat kval träna på en del ytterligare tills Olle bedömer honom redo för debutstart.

Vi har trots allt en hel del gamla minnen att suga på och förhoppningsvis ett antal nya spännande möten att se fram emot på tävlingsbanan!


På återseende

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar