torsdag 30 augusti 2018

Åttmann i nytt banjobb

Hej alla!

Måndag eftermiddag fick unge Åttmann följa med in till travbanan för ett nytt slipande banjobb. Han konfirmerade att den form han visade i föregående jobb plus det godkända kvallopp han gick senare håller i sig då han fullföljde jobbet över 2140 meter efter fina 1.36 med ett varv på 37 och det andra på 35. Det är ju inte tillräckligt bra ännu för att Olle ska börja leta lopp åt honom men den positiva trenden håller i alla fall i sig. Han bör nog kunna neråt 1.32 innan det är dags om han ska vara aktuell för vinst. Tålamod är hästägarens bästa egenskap men när det gäller Åttmann så har han sänkt tiderna på ett ganska överraskande sätt sedan han passerade den Svenska gränsen.

Fredag förmiddag åker Olle in till banan igen och har då med sig både Giggan och Insider som nu ska börja tränas igång igen efter den paus han fick efter senaste starten på Rättvik 4 augusti. Han blev behandlad i sina framknän och ska nu vara frisk och fräsch igen inför kommande bataljer. Han får så klart bestämma själv när det börjar bli dags för start igen. Man räknar med att vara ute på banan runt 9.30 - 9.45.

OBS! Reservation för ruskväder

Det har varit klent med proppar som passar Giggan och när hon varit anmäld så har inte poängen räckt. Formen ska var i uppåtgående enligt träningsrundorna där hemma i alla fall.


På återhörande

Uffe


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar