lördag 18 augusti 2018

Nedräkning stallträff

Hej alla!

Har redan nu bokat in vår årliga stallträff som nu kommer att bli av torsdag 11 oktober på Gävletravet då man kör V64-tävlingar. Ni kan göra en notering i kalendern så länge och upplägget kommer att bli ungefär på samma sätt som tidigare men jag återkommer med lite mer detaljer när det närmar sig. Att jag bokat ovanligt tidigt är också med tanke på er lite långväga delägare som kan få chansen att ta sig till Gävletravet för en garanterat trevlig kväll i goda vänners lag. Ni som behöver övernattning så har vi via Gävletravet bra priser på Clarion Hotell Gävle. Återkommer som sagt med mer detaljer.

Vår yngling Åttmann som på relativt kort tid tagit åt sig fint av träningen och sänkt sina jobbtider på ett ganska imponerande sätt klarade sitt kval med god marginal trots en galopp i sin iver strax efter  start. Han är nu genomgången av veterinär vilket han klarade på bra sätt med endast små krämpor trots den ganska tuffa träning han genomgått sedan hemkomsten. Han tränar nu på vidare med målet att vara startklar under hösten. När bestäms dock av häst och tränare tillsammans.

Hösten ja, känns plötsligt nästan vara här redan efter den okristliga värmeböljan vi genomlidit/avnjutit ända sedan i maj.

Giggan har verkat fin i träningen sedan senaste starten men har inte haft någon tur att komma med i  lopp på sina 220 poäng vilket annars ofta brukar räcka numera. Pratade med Olle i går och nu har hon dessutom dragit på sig en ögoninflammation som lök på laxen och det är osäkert hur den påverkar hennes tävlingsstatus men den ska förhoppningsvis ge sig snart. Inte optimalt inför kommande ny "upphandling" men vi får se om vi kan ge henne chansen att visa framfötterna i en kortare variant då vi ju vet att hon har en hel del i sin kropp när allt är friskt och fräscht. Det kommer en mailförfrågan på alla hästarna de närmsta dagarna som gäller från 1 september.

Insider denna superhärliga häst, har som vanligt försörjt sig själv, även inför nästa period och är nu inne i en välförtjänt tävlingspaus. Han fick en behandling i sina framknän för en tid sedan och ska vara helfräsch när han ska ut på banan igen. Inget datum bestämt där men Olle har säkert en plan i bakhuvudet. Vi får se.

Glöm inte att pricka i 11 oktober på Gävletravet i kalendrarna!

Olle har ett intressant erbjudande nu över V75-helgen som ni här kan ta del av. Bara att anmäla intresse på Olles mail och jag tror det funkar även i dag och i morgon trots att det står senast 17 aug, bara det finns någon andel kvar.





På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar