lördag 11 augusti 2018

Åttmann kvalad och klar!

Hej alla!

Det gick som väntat bra för Åttmann att klara sitt kvallopp trots en galopp när det kom hästar med fart bakifrån strax efter start. En ny upplevelse för honom. Han ställde sig på ett bra sätt och såg jättefin ut resten av loppet och gick med full spänst över mållinjen. Nu är det bara att fortsätta träningen på hemmaplan med något bekräftande besök på travbanan tills Olle känner att han är mogen att göra debut på tävlingsbanan. Känslan är att det blir någon gång på höstkanten om allt rullar på som hitintills.

Som ni såg i programmet så hade inte ägarbytet blivit klart till kvalet och detta på grund av att de erforderliga DNA-proven vid import från Norge fick göras om av någon anledning vilket drog ut på tiden. Dock blev det klart strax efter anmälan till kvalet så nu står vi äntligen som ägare till hästen.

Kvallopp Åttmann

Giggan verkar vara frisk ock fräsch efter senaste starten då hon troligen inte funkade med barfotabalans för dagen plus att det blev ett omöjligt lopp efter den trevande inledningen med  motvillig backning bakåt i klungan. Startar så snart det finns lämpligt lopp.

Insider har ju fått sig en liten välförtjänt pust efter en ganska intensiv period av startande och blev genomgången av veterinär härom dagen. I stort sett bra skick men en liten känning behandlades med fjortondagars preparat för att vara helfräsch när det så småningom blir dags för återstart.


På återhörande

Uffe

2 kommentarer: