onsdag 1 augusti 2018

Åttmann rejält förbättrad!

Hej alla!

I dag blev det så äntligen ett besök på travbanan för Åttmann. Ett besök som nog de flesta av oss Åttmannägare har sett fram emot en längre tid. Har han gått framåt och i så fall hur mycket? Det blev sent bestämt igår och jag kunde tyvärr inte åka in och få se hur pass han utvecklats på de dryga 2 månader han tränat på därhemma sedan det senaste banjobbet 22 maj då han gick runt 1.47 över 2140 meter.

Rapporterna från hemmaplan har skvallrat om en väsentlig uppryckning den senaste tiden då man tränat på på Olles nyanlagda träningsbana. Extra spännande då i dag när det var lite av "upp till bevis" för ynglingen när det var dags att äntra Gävles nyomlagda travbana. Enligt Olle så visade han framfötterna redan i de uppvärmande bakvarven då han gick riktigt fort några hundra meter. När man sedan vände upp så gick han ett snabbt första varv neråt 1.35 och landade till slut på 37,5 över den fulla distansen. Han har alltså på den relativt korta tiden sänkt jobbtiden med närmare 10 sekunder vilket är en oootrolig utveckling.

Han är självklart mogen att gå sitt kvallopp när som helst där han inte behöver gå fortare än under 1.50 för att bli godkänd, men det är ju ingen panik ännu då han ska fortsätta sin träning för att vara väl förberedd den dag det är dags för start. Kvalar troligen inom två till fyra veckor. Sedan ska det vässas tills Olle tycker han är mogen för start. En mycket glädjande utveckling!

Tränaren lät riktigt nöjd med både Giggan och Insider efter måndagens förberedande jobb inför fredag och lördagens spännande starter. Bara att hålla tummarna!


På återhörande

Uffe


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar