tisdag 11 juni 2019

Minus och plus

Hej alla

För egen del blev det en riktigt fin helg som hästägare då jag även är delägare i Nordby Kuling som gjorde en kanoninsats på fredagskvällen och vann sitt lopp helt överlägset.

Efter ankomst till banan lördag förmiddag så fick hästarna en promenad runt stallområdet och Åttmann fick även en hage att fördriva någon timme i. Boxarna fylldes på i vårt stall och det visade sig att man bokat in tre ston mitt emot Insider trots att Olle begärt en hingstbox åt honom. Insider började ganska snart visa intresse för de galanta damerna och gjorde diverse krumsprång i boxen. Han fick då ta en extra joggingrunda på slingorna för att fokusera tankarna på något annat en stund. Han hade svårt att koppla av där i stallet men vi var inne på att det eventuellt kunde vara positivt då vi mindes Osloresan för två år sedan då i stort samma sak hände i stallet och hästen gjorde ett topplopp som tvåa.

Olle kände redan efter defileringen att han inte var helt OK för dagen så när det började ta emot in på upploppet är det bara att ta hem hästen resterande väg över mål. Han visade ganska tydligt efteråt att han var ofräsch så nu väntar en rejäl genomgång av veterinär så att han kan vara helfräsch när han ska försvara titeln i Arvikas Jubileumslopp 5 juli.

I dagens sista lopp var det så dags för Åttmann att ta sig an ett gäng ganska tuffa motståndare över 1640 meter. Ett par galopper gjorde att han kom iväg ensam i ledningen och Olle försökte hålla ett ganska tufft tempo för att inte bjuda in tilläggshästarna för enkelt i matchen. Det lyckades länge då de som började närma sig fick galopper, men mitt inne på upploppet var det ett par hästar som tog sig förbi Åttmann samtidigt som Olle kände sig osäker på att våga dra tussarna ur öronen. Hästen kontrar ändå tillbaka andrapriset och en kort bit efter mål är han klart först. En toppinsats på nya rekordet 30,7. Han kommer troligen att starta igen runt midsommarhelgen.

Se Loppet

Kiara skötte sig bra även i sitt andra Babyrace som ni kan se via länken nedan. Vi får se om det blir något mer race längre fram.

Babyrace 


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar