onsdag 26 juni 2019

Behandling och vila

Hej alla

Det blev lite blandat för Åttmann när han gjorde två ganska täta starter under midsommarveckan. Den första på Bergsåker såg ut att kunna sluta med hästens första seger när Olle kastade loss på sista bortre långsidan då han var riktigt gott gåendes in mot sista kurvan, men när ledaren galopperade och den slutliga vinnaren vinglade inåt och sedan utåt precis när Olle kom farande, gjorde att Åttmann tappade travet och galopperade. Han ställer sig ganska snabbt men tappar både fart och position och det fjärdepris han räddar är väl lite maxutdelning.

Nästa Åttmannstart Midsommardagen på Rättvik. Han kommer bra iväg från springspår på tillägg och går fram och känner på ledaren redan mitt i första kurvan. Backar sedan ner i rygg där han ligger kvar ett bra tag men redan ut på sista bortre långsidan så börjar han tappa ryggen och sedan är det bra att han håller till sista pengen i mål som sjua. Det blev nog med facit i hand lite väl tätt mellan starterna. Han blev genomgången av veterinär idag och det visade sig att han markerade hälta på ett par ställen. Det beslutades att han ska få en rejäl vila och han behandlades med 28-dagars preparat för att han ska vara riktigt fräsch då han kommer ut igen. Han tjänade trots allt dryga 10 000 kr på de sista två starterna. Är troligen på banan igen senast i början på augusti.

Insider var på återbesök hos veterinären och det visade sig att den första behandlingen gjort mycket bra verkan men för säkerhets skull så fick han lite "påfyllning" inom karenstiden. Han ska vara riktigt fräsch när han äntrar banan igen.

Kiara som var tänkt att vara med i sitt tredje Babyrace i morgon på Gävle kan tyvärr inte starta denna gång då hon fått en liten smäll på ett framknä. Hon visar ingen hälta men däremot en liten svullnad på knät. Vi får se hur det blir när det sista racet går av stapeln den 22 augusti då man kör efter idealtiden 1.30.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar