söndag 20 maj 2018

Vi tar dom på utmattning!

Hej alla!

Kanske inte den utdelning vi hade hoppats på vid gårdagens tävlingar på Gävle. Såg ju riktigt bra ut i början av bägge loppen med bra positioner. Giggan lyckades inte få någon draghjälp när hon gick på i sitt lopp men såg länge bra ut. Kanske lite för blek sista biten för att få helt godkänt.

Att Insider är en av landets startsnabbaste hästar hade vi full koll på sedan länge men att han skulle ta ledningen från spår 10 bakom bilen kunde väl knappast någon kunnat tro. Men det var just vad som hände strax efter att bilen släppt fältet i V75 5. Eftersom Olles fokus var att hålla ryggen på favoriten Angle of Attack så tog han givetvis upp och lät honom överta utan strid. Häftigt!

Kanske lite blek även han sista biten men blir snuvad på sjättepriset i de allra sista stegen och han går faktiskt ett nytt rekord över 2140 auto på 12,4. Två starter nu som lyfter honom en hel del framåt och Olle har nu valt att utnyttja det wildcard han fått av sportchef Malmrot på Valla att delta i Travrondens speedrace som går över kortkorta 640 meter auto. Ruggigt spännande att se hur han kan hävda sig i den typen av lopp men här kommer han i alla fall att få full nytta av sin startsnabbhet. Man kör tre heat med 3 hästar i varje  där de tre hästarna får spår 1 , 3 och 5 vid lottningen och han lyckades få spår 3 i det tredje heatet vilket är helt perfekt. Vinnaren av varje försök går till final där den slutliga vinnaren får 75 000 kr. Olle har ju busat och är därför avstängd till helgen men vi får en hygglig ersättare i Erik Adielsson som ska köra Insider i stället.

En ny spännande helg väntar!

På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar