måndag 28 maj 2018

Seger Elitloppssöndagen, check!

Hej alla!

Vad är väl en bal på slottet...... Knappast ett skit mot att ha en vinnare under Elitloppssöndagen i alla fall.

Nu har vi prickat av det också!

Åker ner till Solvalla tidig söndag morgon med en lite kluven känsla inför det stundande speedracet där vår stjärna Insider skulle sätta färg på tillställningen, framför allt när startbilen släpper iväg hästarna. Så långt var det inga problem med de positiva känslorna men den lille hornprydde på axeln berättade vänligen att vår häst kanske visat lite tveksamheter i sina två starter innan denna söndag och att man trots ledningen i ett dylikt superkort lopp inte bara kan ha kranarna vidöppna ända in i mål. Farten ger definitivt mjölksyra som kan vara förödande om man överforcerar sin häst. Framförallt med två heat inom sex (6) minuter.

Jo visst var spänningen närmast oooliiidlig redan när det närmade sig starten av det första heatet där favoriten hedersharry kunde hålla undan in i mål på 1.07,0. Heat två gick snabbast på 1.05,5 med Digital Product som vinnare sedan favoriten Klöver all Over galopperat bort sig.

Heat tre och Insider smack till ledningen som vanligt och när man ser att körande Erik inte behöver köra på vår häst in mot mål så stiger naturligtvis förhoppningen även inför finalen. 1.06,8 kändes som en hyfsat dräglig försökstid, framförallt då det bara är sex minuter kvar till finalen.

Sämsta startspåret (5) i finalen men det bekommer inte denna blixt som i stort sett alltid tagit ledningen från framspår när Olle så önskat och detta lopp var heller inget undantag. När man kommer ur kurvan så ser man hur avståndet börjar öka till de två konkurrenterna och en obeskrivligt skön känsla sprider sig i bröstet.

Fan, han grejade det!!!

Efter vinnarcirkelbesök inför den härliga Elitloppspubliken var det bara att njuta av den fortsatta dagen på Solvalla med en hel del gratulationer till segern här och där.

Info inför Travrondens speedrace

En dag på SolvallaPå återhörande

Uffe
 
 
1 kommentar:

  1. Så kul att vår guldklimp fick visa vad bra han är. Var på jobbet och fick kolla på loppet i "paddan" önskar att jag fått vara med er på Valla.

    SvaraRadera