lördag 12 maj 2018

Dödens fick ett ansikte!


Hej alla!

Att mycket av travet bygger på tålamod har vi nog fått lära oss för ganska länge sedan och de två senaste dagarnas tävlande har verkligen understrukit den tesen ytterligare. Att Giggan hade ett dassigt utgångsläge med spår 15 bakom bilen gjorde väl inte förhoppningen jättestor om en framskjuten placering men visst resonerade optimisten i en att med bara lite flyt och en bra draghjälp i spåren så skulle hon åtminstone kunna vara med och kriga om en hygglig slant i detta penningstinna lopp.

När starten går så är det bara för Olle att snarast skaffa sig en position men då de flesta vill köra i andra spår så blir det naturliga valet att köra ner på innerspår för att tjäna ganska många positioner som femma på innerspår vilket samtidigt kräver en hel del tur på vägen. Man kan väl inte påstå att hon hade nån speciell otur i loppet men hon saknade definitivt den tur som behövs då det dröjde alldeles för länge innan hon fick fritt spelrum att ta upp jakten mot en bra placering men hon går ändå en rejäl avslutning vilket i alla fall bådar gott inför kommande starter. Formen verkar hålla i sig!

Torsdag går resan norrut med en Insider som ska försöka slipa på formen mot den tänkta starten i Silverdivisionen på Gävle 19 maj. Ett spår 11 var väl knappast vad vi SCB:are hade hoppats på bakom bilen över kort distans men det kändes inte på långa vägar omöjligt att det ska kunna gå vägen ändå. Starten går och Insider följer sin rygg fint framåt och det ser ut att kunna bli till och med andra ytter in mot första sväng men en galopp för Hagentoy och ett skohorn ner i tredje inner för Baron d’Inverne lämnar Insider först i andra spår (dödens) i stället. När första 500 metrarna dessutom går efter 08,1 börjar den optimism man känt före fara all världens väg. Han håller farten anständigt genom sista kurvan men sedan tar bränslet slut och det är bara att surfa med in mot mål. Han behövde verkligen det här loppet i kroppen.

Förutsättningen att komma med i Silverloppet på Gävle 19 maj har naturligtvis minskat rejält då det rök hela 400 poäng för Insider men om han kommer med på sina 850 poäng så har han i alla fall stor nytta utav den ”ögonöppnare” han fick på torsdagen. Om inte så kommer det fler lopp att kunna se fram emot längre fram. Han är i alla fall igång och på G igen!

Åttmann har nu gått två träningsrundor där hemma och det låter bara positivt om hur han sköter sig. Tanken är att han veckan efter V75-dagen ska få följa med in på Gävletravet i ett litet test hur långt han är kommen för dagen. Spännande!

 

På återhörande

Uffe

1 kommentar:

  1. Fin och korrekt sammanfattning av det som skett i vår hästvärld.
    Vi tar nya tag och hoppas på bättre utgångslägen.G.B´s läge var i och för sig
    angett i proppen!

    SvaraRadera