lördag 7 april 2018

Välbyggd Norrman


Hej alla!

Så kom vi iväg i onsdags "på tur" till Norge för att kolla in och provköra den välstammade ynglingen hos den norske tränaren Björn Steinseth som håller till i Elverum några mil före Hamar. När jag lättar ankar från Ockelbo mot Österfärnebo så är det "snorhalt" fläckvis hela vägen fram till Högbo strax före Sandviken. Man tänker mer än en gång att varför skulle vi åka just precis denna dag då det varit några riktigt fina dagar innan. Väglaget blir i alla fall bättre de sista milen fram till Olles gård så känslan förbättras en del trots att det regnar.

Väglaget är helt OK på E16 förbi Rättvik och Mora men sedan börjar det flyga en del snö som sakta förvärras vägen västerut så när vi närmar oss Sälen så är det total snöstorm (den absolut värsta för min del denna vinter) där vi får "pulsa" fram i snömodd med en maxfart av 40-50 kilometer. Detta pågår förbi Sälenfjällen och fram till den Norska gränsen då det börjar avta en del. När vi kommer fram till Elverum så är det mest mulet med några stänk regn men det visar sig att man där fått runt en halv decimeter blötsnö på natten före så den vinterbana som man tränar på är inte särskilt bra för dagen.

Vi går in i stallet hos Björn där man sätter i gång med att sela ut Åttmann för en liten testkörning så gott det nu går på den lite otjänliga banan. Som ni kan se på filmen så blir det endast joggingtempo men man kan ändå se att hästen rör sig rytmiskt och fint samt att han verkar vara både välbyggd och rättställd vilket är en förutsättning för den fortsatta utvecklingen. Den ska vi ha!

Tanken nu är att vi snarast ska få ut formuläret där alla som vill vara med svarar ja och betalar in de 5 000 kr per andel så snart som möjligt så att vi kan betala och få hem hästen. Så snart det går efter hemkomsten så kommer hästen att besiktas av Olles veterinär. Om mot förmodan den veterinära statusen bedöms undermålig så kommer köpet att gå tillbaka.

Provkörningen

Hörde rykten igår att Rättvik kan ha problem med banan inför årspremiären och då eventuellt måste flytta tävlingarna till Romme, så ni som tänkt åka till Rättvik på måndag för att se Giggan i årsdebut, kolla in dalatravet.se innan ni åker.

På återhörande
Uffe
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar