fredag 20 april 2018

Giant leap for Giggan!

Hej alla!

Efter den lite svårtydda årsdebuten på Rättvik då hon såg finfin ut ända till mitten av sista sväng för att sedan "svimma" när hon kom in på upploppet, var det med spänning vi såg fram emot hennes andra årsstart, denna gång på Gävle torsdag kväll. Olle var ju inne på att det var den lite krävande banan plus en lite väl tuff inledning av loppet i debuten som skapade en mjölksyraattack in på upploppet den gången. Skönt igår att den teorin bekräftades till 100 %.

Efter en omstart så överlåter Olle ledningen till den slutliga vinnaren vilket han hade bestämt redan innan loppet för att ge henne ett snällt lopp. Följer fint med ledaren som får öppna varvet på 18,1 vilket ger ett visst hopp om luckan bara kan komma så. Ledande Luxury Brodde är riktigt bra för dagen och avslutar sista varvet efter 12,7 med Giggan strax bakom efter 12,9, med sluttiden 15,5 i mål. Ett gigantiskt kliv från debuten tio dagar tidigare och förhoppningsvis gör det henne ännu starkare till nästa gång. När är inte klart för dagen men det lär inte dröja allt för länge bara hon är frisk och fräsch.

Insider gick ju sitt andra banjobb efter pausen och denna gång var det lite vassare takter än förra gången då det var 1640 meter som gick runt 15,0 med en avslutning strax under 12 sista 500 och hästen såg riktigt fin ut. Siktet är inställt på ett lopp 10 maj som Bergsåker skrivit ut till vår häst över 1640 meter med ett inkomsttak på 1,1 miljoner. 30 000 kr i första pris borde förhoppningsvis inte locka eliten för klassen men nästa mål är ju Silver på Gävle 19 maj. Han kommer att gå ett till vässande jobb inför Bergsåker så att han ska närma sig toppformen då. Spännande!

Notera att stabiliseringsfunktionen råkade vara urkopplad när jag filmade, vilket gjorde filmen lite ryckig här och där.

Banjobbet

Fattas fortfarande några ja och insättningar på Åttmann Ö.K. så ni som är på G gör slag i saken!

På återhörande

Uffe

1 kommentar:

  1. Såg "smällfin" ut! Tack Uffe för som vanligt fint filmjobb med matchande musik! Beträffande nordsvensken ställer jag mig lite tveksam. För framtiden vill jag ha hästarna lite närmare Blekinge kanske!

    SvaraRadera