söndag 29 april 2018

Bra insats igen!

Hej alla!

Efter den finfina andraplatsen på Gävle så var det åter dags för Giggan att testa formen igen denna gång på Rommetravet som körde V65-tävlingar lördag kväll. Från sjättespåret bakom bilen så kör Olle mest för att få en hygglig position och går ner i banan. När favoriten nr 1 tämligen enkelt försvarade ledningen så kändes det tredje inner som Olle kröp ner i skulle bli en perfekt position för Giggan. När sedan favoriten blir överrumplad av vinnaren så kändes det plötsligt tämligen omöjligt att vi skulle kunna ta någon framskjuten placering från fjärde inner. 600 meter kvar ser man dock att dödenshästen börjar hissa nödflagg och runt 400 kvar så får vår häst äntligen fritt spurtutrymme dock med täten "mil" bort. Hennes avslutning är av bästa märke och hon går i mål som trea bara en tiondel efter vinnaren på 1.15,7. Sista 500 går i underkant 1.11 för GigganStrålande!

I fredags kom så vår nya adept hem till Olles stall efter en resa på runt sex timmar i transporten. Resan gick helt OK med tanke på att det var ynglingens absolut längsta resa någonsin i livet. Redan på lördagen fick han återigen äntra bussen för en tur till veterinären för en tämligen omfattande genomgång för att konfirmera köpet. Tummen upp från veterinären bekräftade att hästen gått igenom besiktningen fullt godkänt.

Som jag nämnde senast så kan även ni som inte svarat ja ännu sätta in de 5 000 kr som erfordras på SCB:s Swedbankkonto: 8103-4, 923796808-7 för att vara med på den fine 3-åringen Åttmann Ö.K. Skriv ert namn i meddelandefältet så går det lätt att identifiera inbetalningen. Har ni frågor kan ni skicka ett mail på min nygamla mailadress linulf7613@gmail.com.

Insider gick några backintervaller på Gävles rakbana i onsdags och det såg helt OK ut i för honom tämligen lugna tempon men tanken denna gång var att fylla på med lite styrka i stället för snabbhet. Redan i morgon måndag kommer han att gå ett lite vassare banjobb som ska öppna ögonen på vår stjärna inför nästkommande start som är tänkt att bli på Bergsåker 10 maj i ett lopp utskrivet för Insider över 1640 meter auto med ett tak på 1,1 miljoner. Runt 14.00 är man ute på banan.

Giggan på Gävle

Insider på rakbanan

Giggan på Romme


På återhörande
UffeInga kommentarer:

Skicka en kommentar