tisdag 30 juni 2020

Två ner, en upp

Hej alla

Det verkar svårt att få någon riktig ordning på vår Åttmann som återigen gjorde en slät figur på Bergsåker i lördags. Felfri för andra gången i rad men även denna gång slut på bränsle sista biten och utanför priskakan. Olle låter så klart rejält bekymrad över orsaken till att han inte utvecklats som vi hoppats, framförallt efter den enligt veterinärkliniken, lyckade halsoperationen. Vi får avvakta och se om det dyker upp någon idé till åtgärd snart. Det är ju endast två månader kvar till ny period för hästarna.

Kiara verkar ha svårt att bli av med sitt ödem men där är det bara att ha tålamod och vänta ut det hela. Som jag uppfattat det hela så finns det inget bra medel att skynda på läkningen heller. Tråkigt naturligtvis med en häst som verkligen utvecklats vid sina senaste starter och där Olle haft ganska klara riktlinjer om hennes fortsatta matchning. Nu är det bara att gilla läget och se när hon kan, i första hand, komma igång med träningen igen. Som dom säger i England, You gotta be patient, man måste vara patient.

Lite (mycket) roligare att berätta om nu, nämligen att Insider är anmäld och klar för start på Arvika kommande fredag. Ett hyfsat bra spår 5 bakom vingen får vi väl vara nöjda med och förhoppningen är att han ska kunna ta sig till ledningen i ett tidigt skede och sedan stanna där in i mål. Svårt att ha koll på alla fyra konkurrenterna innanför men det ska som vi vet till något extraordinärt fartvidunder för att kunna svara honom den första biten. Sen får vi hoppas att Olle kan ta upp lite innan det är dags för avslutningen.

Det jobb han skulle ha gått i fredags blev inställ på grund av den massiva värmen där framförallt den timmeslånga transporten både fram och tillbaka skulle ha blivit rejält jobbig för hästarna. Den blev framflyttad till idag i stället och det blev ett ganska lugnt jobb med 1.22-tempo första 1100 metrarna med en visslande avslutning runt 1.12 sista 500 och neråt 1.10 sista 300. Hästen så dunderfin ut och Olle var väldigt nöjd med honom efteråt. Nu ser vi fram emot fredag.

Arvika 2018

Dagens jobb


Utdrag ur träningsrapporten för juni:

Kiara C.Boko
Har tyvärr haft en tråkig månad då hon på höger skinka natten efter hennes fina insats på elitloppshelgen, fick ett litet skrubbsår och av någon anledning har det under det blivit ett ödem och jag överdriver inte när jag säger stort som en halv fotboll. Hon har stått på box och blivit behandlad för det. Troligen är det tid hon nu behöver för att det ska försvinna.

M.T.Insider
Var lite mörbultad dagarna efter speedracet på Solvalla. Blev genomgången från topp till tå och fick 14 dagar lugnt att ladda batterierna. Har tränat på som vanligt de senaste veckorna. Avslutade månaden med att gå ett jobb efter 20/1600 meter med en snabb avslutning. Han startar nästan gång den 3 juli på Arvika.

Åttman Ö.K.
Fortsätter att ge mig grå hår. Har äntligen gått felfritt i månadens bägge starter, men då har det rätta trycket fattats i honom. Ska tuffa till träningen och förhoppningsvis starta på under juli då han är riktigt fin i travet för dagen.


På återhörande

Uffe































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar