tisdag 23 juni 2020

Uppdateringar

Hej alla

Dags för lite uppdateringar av hästarnas dagsstatus. Vi börjar med Åttmann som senast startade 8 juni på Bergsåker och gjorde där en ganska slät figur men dock äntligen ett felfritt lopp. Det var just Olles stora mål att få runt honom utan galopp då han uppträdde ganska spänt sedan starten gått. Han hade en förhoppning att kunna starta på lite kontinuerligt för att förhoppningsvis få hästen att slappna av lite bättre. Sedan förra starten har man gjort lite förändringar av balansen med ett par sulor vilket ska ha känts riktigt positivt i träningen och Olle lät väldigt uppåt på den förbättringen. Spår 1, voltstart och bara tre hästar på start borgar för att han ska kunna komma bra iväg så får vi be en bön att han sköter sig och kan få med sig lite deg hem.

Startlista

Insider var inte helt felfri i påkarna vid återkontrollen förra veckan utan fick lite påfyllning med tvåveckors karens preparat för att vara helt fräsch när han kommer ut nästa gång. Det troliga, om allt är OK att han går ut på Arvikas 800-metersbana 3 juli där han ju tog en snygg seger för två år sedan. En supersprint på Gävle 31 juli finns också med i planeringen lite längre fram. Insider kommer att gå ett banjobb nu på fredag så får vi se då hur det verkar. Försöker vara på plats då.

Kiara brottas fortfarande med sitt (höll på att skriva modem) ödem som likt en halv fotboll buktar ut från hennes ena skinka. Verkar svårt att bli av med men hon har nu i alla fall sluppit ur sin boxvila och får vistas i hagen sen en tid. Någon mindre förändring har det i alla fall blivit. Vi får hoppas att det ger med sig snart så att hon kan komma igång igen.


På återhörande

Uffe







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar