lördag 31 augusti 2019

Surt sa räven

Hej alla

Vid dagens start i silverförsöket på Jägersro blev öppningen precis så lyckad som man i sin vildaste fantasi hade kunnat drömma om. Olle behövde bara bevaka att "rätt" häst skulle få överta ledningen och när utropstecknet (namnet betyder det!?) andrahandsfavoriten Exclamation Mark, var först fram så kändes det riktigt bra. Bara att låta honom glida till ledningen kändes det som, ända tills man hörde första 500 efter 1.07. Men Insider ser riktigt taggad ut i rygg på ledaren för dagen så det är bara luckan som fattas för att vi ska få en ny härlig upplevelse med vår härliga häst. Ser ganska hoppfullt ut 500 kvar när dödenshästen ser ut att kippa lite efter andan men tyvärr strax senare får nytt liv och håller Insider kvar i säcken.  Att utropstecknet sedan kastar i ankaret en bit in på upploppet och drar med sig vår häst kändes lika osannolikt som Harrisburg.

Skit också är väl den allra lindrigaste kommentaren jag hasplar ur mig där jag sitter själv framför TV'n men känner ändå i nästa andetag att det trots allt kändes härligt att se hästen vara taggad ända tills Olle meddelar honom att det tyvärr är kört för idag.

Dagens start var bara etapp ett i den skånska roadtrip som Olle planlagt för Insider. Om det skulle kännas bra idag så var planen att lämna hästen kvar där nere hos några vänners vänner i närheten av Jägersro för att sedan starta i en supersprint över 1140 meter på samma bana 11 september. Med dagens prestation är det bara att fullfölja den planen. Spännande!

ATG-Play

I torsdags var det dags för Kiara  att gå sitt kvallopp på Gävletravet. Precis som man anade så var det lite av "peace of cake" för henne och hon landade på för en 2-åring finfina tiden 1.20,1. Spännande att följa hennes utveckling framöver och se hur långt det kan bära.

Även Åttmann var ute på travbanan under torsdagskvällen i ett lopp över 2140 meters grunddistans där han startade från 20 meters tillägg. Efter en hel del regn under kvällen hade banan blivit ganska blöt och skitig vilket var en ny överraskning för hästen. Något han inte verkade helt nöjd med den första biten då han var i obalans och galopperade. När han väl kom till sans så såg han riktigt fin ut resten av loppet och med rätt vägval genom sista sväng så hade han nog till och med fått sista pengen. Bara att leta nytt lopp åt honom!

Som nog de flesta nog redan sett så har det gått ut ett mail om att det åter är dags att förnya ägandet ett år framåt på hästarna. Och som vanligt så har Insider försörjt sig även nästa period. De andra två behöver tillskott i kassan. Svara på enkäten så fort som möjligt.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar