fredag 16 augusti 2019

Strykning till Tingsryd

Hej alla

I går blev Insider genomgången av veterinär Lekander för att se så allt skulle vara tipp topp inför debuten på milebanan i Tingsryd på söndag. Tyvärr hittade hon en muskulär låsning hos hästen som också krävde behandling med karenskrävande preparat vilket då gör att han måste strykas från söndagens lopp. Det lät inte som någon stor grej men att tävla med en nedsatt häst var ju inte tänkbart. Vi får hoppas att behandlingen gör avsedd verkan så ska han kunna vara åter på tävlingsbanan mot senare delen av denna månad. Tråkigt men ändå skönt att konstatera före start denna gång.

Åttmann fick ju också någon lättare behandling för sin röda hals och ska även han vara startklar mot slutet av månaden. Han såg ju jättefin ut så länge det funkade senast så vi får hoppas att han är fullt frisk nästa gång.

I går åkte Olle in med Kiara på Gävletravet för ett banjobb. Kunde tyvärr inte åka in men fick ett samtal mot kvällen av en smått lyrisk tränare som berättade att hon gick jobbet över 2140 meter på sluttiden 1.21,0 med en avslutning sista 500 efter 17,5. Wow! Han har låtit väldigt uppåt med träningen hemmavid en tid men jag trodde knappast att hon skulle vara mogen för detta redan nu.

Hon kom med i det sista Babyracet på Gävle 22 augusti där man kör 1.30-tempo och körande Robert Wilhelmsson får väl försöka ta det så lugnt det bara går. Sedan lite längre fram kommer hon att gå sitt kvallopp där hon måste komma under 1.28 för att bli godkänd Verkar enkelt redan nu. Spännande framtid!


På återhörande

Uffe

2 kommentarer:

  1. En stor fördel att "skadan" upptäcktes innan den långa resan och starten.

    SvaraRadera
  2. Det bästa med Olle är att han och skötare tänker på hästen i första hand. Har aldrig räknat med något större överskott på investerat, men med det är stort att vara med på en häst som gett så mycket glädje trots allt han gått igenom,en av få som betalat sin egen havre o morötter.
    Hälsningar till Olle med personal ni gör ett gott jobb och har rätt inställning till travet (hästar inte maskiner). Hoppas jag kan få se Insider live igen.

    SvaraRadera