tisdag 19 december 2017

Spårlottning???

Hej alla!

Ibland undrar man om det verkligen är lottningen som styr  startspåren i V75-loppen. Insider har ju sällan haft någon tur när det vankas V75-start och annandagens Silverfinal på Solvalla är inget som helst undantag. Spår 11 är det näst sämsta spåret som går att få med 12 hästar bakom bilen, framför allt med en sådan oljad startblixt som Insider. Märkligt denna gång är även att av de fem hästar som kommer från Gävleförsöket så har fyra av dessa fått alla bakspår 9 - 12. Slump? Man får väl verkligen hoppas på det!

Nu är det så klart bara att gilla läget och hoppas på en hygglig position och en massa tur så vet man att allt kan hända i trav även om motståndet denna gång är av verkligt hög klass.

Giggan som varit konvalescent en tid efter den olyckliga utflykten från hagen med påföljande sårskada på kotan kommer så snart hon blivit fullt fräsch att tränas för att komma tillbaka på banan under våren eller när Olle känner att hon är mogen för comeback. Ingen idé att forcera fram hennes återkomst till banan utan  hellre låta det ta den tid som behövs så att vi kan få en bra 5-årssäsong med henne i stället.

Kalle är nu anmäld till en sista start för oss på Solvalla fredag. Han gick ju i alla fall nytt rekord senast på Gävle och möter denna gång lite mer jämbördiga 3-årskamrater så han kanske kan överraska nu trots ett spår 8 bakom bilen. Vi avvaktar nu besked när och hur han ska transporteras tillbaka till uppfödaren så får vi se hur det blir.

Vår företrädare Mats Norberg kommer inom kort att göra ett utskick där vi ska ta ställning till fortsättningen från nyår och som jag tror han tänkt sig augusti ut. Vi får nog lägga runt en tusenlapp per andel för Giggan medan Insider ska klara sig under den tänkta perioden. Håll utkik i mailkorgarna!


På återhörande
Uffe

2 kommentarer:

 1. Tack för info. Hoppas jag får mail denna gång, fick inte det förra. God Jul alla i Stall CB! Och tack än en gång Uffe för allt jobb du lägger ner för oss!

  SvaraRadera
 2. Trist spår på min födelsedag men det är bara att gilla läget!
  GOD JUL och Gott Nytt År alla vänner i Stall CB!
  Björn Linnersjö, Kristianopel
  Stort tack Uffe för alla fina presentationer med tillhörande musik, KANON!

  SvaraRadera