söndag 17 december 2017

Silvertrea och finalklar!

Hej alla!

Ja det får väl anses som en riktigt bra prestation att bli trea i Silverdivisionen som ju trots allt är den näst högsta V75-divisionen i detta avlånga land. En division som för många hästar är väldigt tuff att växa in i, om man nu överhuvudtaget lyckas ta sig dit. Olle var väl inte helt nöjd med Insider i värmningen så hans plan var att ta ledningen och släppa till någon bra häst. En plan som lyckades till 100 % och han kunde surfa med där i rygg och ta en fin placering trots att det inte var det rätta draget i hästen för dagen. Lite synd bara att Victor A.U. hade en så bra spurt sista biten som tvåa.

Kollade poängställningen i V75 inför kommande final och vad jag kan se så är han klar för finalen på Solvalla annandag jul. Några hästar till har samma 8 poäng men där går han före eftersom turordningsreglerna vid samma poäng är att senaste försöket går före det näst senaste och så vidare. Sedan kan det ju bli som i förra finalen att det inte ens är fullt anmält. Nu är han klar på egen prestation i alla fall vilket känns extra skönt. Förhoppningen är att han ska vara lite bättre laddad till finalen med det här loppet i kroppen då det bara är tio dagar emellan. Spännande?!!!

Sedan hade vi ju även Kalle till start i sista loppet och han gjorde faktiskt en riktigt bra prestation som sexa. Efter en lite trög start så hamnade Kalle i fjärde inner. Satt där när det kördes på sista bortre långsidan utan möjlighet att ta sig framåt men i sista kurvan får han fritt ut i spåren och spurtar på riktigt positivt utan möjlighet till en bättre placering men han går i alla fall ifrån de som jagar honom. Han mötte ju lite väl tuffa hästar i detta lopp men Olle var nöjd med hans insats på nytt rekord så här i elfte timmen. Han var ju också nöjd med honom i sista jobbet inför loppet så det verkar som han äntligen börjar mogna till. Han kommer att anmälas till ett lopp till innan han går tillbaka till uppfödaren.

Jag kommer att ta kontakt med uppfödare Mats Gabrielsson (Stall Oxalis) till veckan så får vi se vad han har för idéer om Kalle. Möjligen om vi skulle få en mycket bättre deal än de 100 000 kr som vi skulle lägga till nyår så kanske det kan finnas ett intresse att köpa ut och behålla honom framöver. Det får visa sig.

På återhörande
Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar