fredag 26 mars 2021

Påskstarter

 


Hej alla

Så var det nu anmält och klart till Gävle 1 april och båda våra hästar kom med. Insider i Lars Axelssons lopp, ett lopp uppkallat efter min gamle läromästare Lasse Axelsson där jag var hans första pryoelev 1968 och som jag sedan följde under många år i hans tränarrörelse som varade in i början på 2000-talet. Stort för mig att ha starthäst i hans lopp. Vi hade dessutom tämligen tur med spårlottningen då Insider lyckades dra spår ett. Känns som att Olle kan välja det loppscenario som känns bäst för dagen. Han kommer att gå med skor fram denna gång.

Insider gick ett förberedande snabbjobb över 1640 meter i torsdags före Gävles lunchtrav där man öppnade första 1 000 efter 1.22 med en visslande avslutning med under 1.10 sista 500 metrarna. Tränaren lät mycket nöjd med hur hästen kändes. 

Startlista

Kiara däremot hade inte samma tur med lottningen denna gång utan drog ett spår 10 som sista häst på startvolten där resterande fem hästar står på 20 meters tillägg. Krävs ju lite extra tur för att komma till från det läget men vi hoppas naturligtvis att det går att ta sig fram till någon vettig position en bit efter start. Hon kommer att gå barfota för första gången i år.

Även Kiara var in på banan i veckan för ett snabbjobb och liksom med Insider så lät Olle riktigt nöjd med vad han kände.

Startlista


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar