onsdag 19 augusti 2020

Inget oväntat på Romme

 Hej alla

Ja nog var det ganska väntade resultat för vår del på Romme i lördags. Insider från ett tämligen omöjligt spår 12 över 1640 auto hade nog behövt tur i storleksordningen ensam vinnare på Eurojackpot för att ro hem segern. Som väntat backade man sig sist och kom något framåt på innerspår men därifrån hade det som sagt krävts ett mirakel eller åtminstone en rejäl murbräcka för att ta sig ut. Bara att surfa med in i mål med en okörd häst på fina banjobbet 11,8. Han siktas nu eventuellt mot Bergsåker fredag 28 augusti som då kör ett 1640-lopp (Malabar Circle Ås Lopp) med 100 000 kr i första pris. Bergsåker kör ju Sundsvall Open Trot på lördagen så de allra allra värsta är naturligtvis med där. Får man hoppas på ett framspår 1-5?

Nyfödd Insider (bilden) hade bråttom redan då

Att Åttman skulle sköta sig och tjäna pengar var väl knappast något vi hade räknat med men det såg faktiskt riktigt skapligt ut den första biten av loppet över 2640 meter. Men efter 700 meter (som Olle sa) som en blixt från klar himmel, så kommer den obligatoriska galoppen. Det verkar som att det satt sig något i skallen på hästen och det har väl varit lite hektiskt med täta starter den senaste tiden för att i elfte timmen, försöka få honom på rätt köl. Det är ju en i grunden riktigt fin travare som det tyvärr av olika anledningar, gått riktigt snett med. Tråkigt!

Kiara som nu äntligen börjat få bukt med sitt olycksaliga ödem och kunnat träna på mot en kommande start har nu som "lök på laxen" fått en ny utgjutning på samma rumpa. Den här gången en väldigt mycket mindre bula, möjligen som en halv tennisboll eller mindre och det har varit en hel armada med olika hästbehandlare som tittat på henne med olika tips om åtgärder. Just nu är hon satt på en veckas boxvila för att se om det hjälper med någon av åtgärderna. Bara att hoppas på snar läkning så att hon snart är igång igen. Nog med elände här nu va!


På återhörande

Uffe


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar