onsdag 26 augusti 2020

Dags för årsbokslut

 


Hej alla 

Ja nu har det redan gått ett helt år och 31 augusti är det dags för ett nytt år med hästarna. För första gången sedan vi köpte Insider 2012 som 2-åring så behöver vi nu skjuta till pengar för driften kommande tolv  månader. Han har ju skämt bort oss med att försörja sig själv år efter år och gett oss en mängd minnesvärda upplevelser (bilden: första segern) men i år har det varit lite stolpe ut i loppen och därmed har intäkterna blivit något sämre än tidigare år. Har pratat med vår ekonom Mats Norberg som beräknat att vi behöver lägga cirkus 2000 kr per andel för att säkra driften nästa tolv månader. Hoppas att vi är tillräckligt många som vill fortsätta att äga denna trotjänare. Han är ju i full form efter genomköraren med 11,8 på Romme och kommer att starta så snart det dyker upp något lämpligt lopp åt honom.

Mats skickar ut den sedvanliga förfrågan om hästarna med svarsformulär inom kort. Svara på den så snart ni kan.

När det gäller Kiara så har hon ju äntligen fått bukt med sitt jobbiga ödem och kunnat träna på rejält därhemma. Hon gick ju ett finslipande jobb i måndags inför starten på fredag och kändes riktigt fin där enligt Olle i ett lugnt jobb med en vass avslutning. Kiara har ju missat en hel del starter under konvalescensen och därmed även rent hypotetiskt lite intäkter också. Här har Mats beräknat att vi behöver lägga cirka 4000 kr för att säkra kommande tolv månader. Vi hoppas ju att hon kommer att tjäna en hel del pengar framöver kanske redan på fredag, men ni vet ju det där med "att sälja skinnet innan björnen är skjuten". Vi har i alla fall stora förhoppningar på denna fina 3-åring!

Sämre är väl förhoppningarna på 5-årige Åttmann som tyvärr inte funkat överhuvud taget under hela året förutom i årsdebuten då han var trea på ett ganska bra sätt efter den halsoperation han genomgick i fjol. Han har ju fått starta på ganska frekvent med förhoppningen att det skulle kunna stärka honom men det har nu bara gett nio raka starter utan en enda krona (förutom de obligatoriska femhundringarna) på kontot. 

Olle, som nu känner att han inte har några bra idéer med hästen, ställde en fråga till skötaren Erika om hon eventuellt kunde vara intresserad att ta hästen på leasing vilket jag fick bekräftat igår att hon kan tänka sig. Det blir ju svårt att få några större pengar för hästen vid en försäljning så det känns åtminstone för mig, som en riktigt bra lösning. Åttmann får ett bra hem och vi får 20% på de eventuella pengar han springer in om Erika lyckas få ordning på honom utan att vi har några som helst kostnader framöver. Den lösningen kommer att framgå i utskicket från Mats.


På återhörande

Uffe



1 kommentar:

  1. Utan äventyrsresan till Italien och därifrån "ej erhållna prispengar" hade det sett betydligt trevligare ut.

    SvaraRadera