söndag 26 april 2020

Bra trots brunst

Hej alla

När det gäller märrar så finns det ju ett extra bekymmer som kan uppstå framförallt när det är dags för start och det är den brunst som sätter in i olika intervaller från individ till individ. För många ston har det liten eller ingen inverkan på tävlingsförmågan medan andra får jätteproblem. Svårt att säga hur det är för Kiara på tävlingsbanan då för oss som tittade via liven, såg det ju riktigt bra ut och att hon inte riktigt kunde utmana om segern troligen berodde på den långa frånvaron med sjukdom och lite avsaknad av banjobb.

Som ni säkert både sett och hört tidigare så är hennes humör inte att leka med när hon befinner sig i stallet inför tävling där man har fullt sjå att få på henne de nödvändiga skydden mm. Tack och lov så blir hon i vanliga fall en helt ny häst när hon fått vagnen på sig och lämnar stallet. I går när hon nu också visade brunst så fortsatte det jobbiga beteendet även utanför stallet då hon helt enkelt vägrade att gå upp till banan trots ivrig övertalning både till värmning och start. Sedan såg det ju som sagt riktigt bra ut med en riktigt snabb start (bilden) och ett tredjepris med 15 000 kr in till kontot. Ser redan fram emot nästa start då normalt sett, brunsten är över.

Loppet

Insider har varit in på banan och gått ett snabbjobb över 1640 meter där man öppnade första 1000  efter 16,5 och sista 500 neråt 14. Olle som körde sparringen kunde nu se Insider från sidan och lät riktigt nöjd med vad han såg. Anmälan ligger kvar till Rättvik kommande fredag (deadline i morgon 9.00). Några riktigt vassa konkurrenter anmälda trots det lite klena förstapriset på 40 000 kr men han behöver loppet i matchningen mot Speedracet sista maj.

Åttmann fortsätter sin lite lättare träning efter de behandlingar han genomgått så vi får se längre fram när det kan vara dags för start igen. Han måste i alla fall vara helt fräsch till dess.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar