lördag 20 oktober 2018

Galopp, inte kul, roterad kula knappast heller!

Hej alla!

Ja säg den glädje som varar då vi efter succéstarten på Gävle gav oss iväg till Solvalla i onsdags för ett dacapo. Lite tuffare motstånd kunde utläsas via startlistorna men med förra loppet i kroppen kunde ju formen vara kraftigt i stigande nu veckan efter. Spår 8 bakom bilen drog naturligtvis ner förhoppningen en del men med en sån startraket som Insider kan det ju funka ändå.

Favoriten Knifetown Winner kommer iväg bra direkt medan Insider inte sitter fast i vingen som han brukar allra första biten. När han väl får upp farten är det för sent att kunna ta ledningen direkt så Olle får försöka köra till för att skapa en lucka att krypa ner i. I den höga farten blir det för mycket för hästen och han rullar över i galopp och så var den dagen förstörd. Lite väl lång återhämtning efter loppet som man mest bara fullföljde, vittnar om att allt inte stod rätt till för dagen. Han får ta det lite lugnt ett tag så får vi se när nästa lopp dyker upp. Räkna aldrig ut denna kämpe!

Giggan är ju anmäld och klar för ett lopp på Bollnäs måndag kväll där hon startar från spår 10 på startvolten. Kanske inget drömläge men hon står perfekt inne i loppet på pengar så som oftast så gäller det att få iväg henne från start så får vi se vad hon kan denna dag.

Startlista

Unge Åttmann som gjorde en mycket tveksam debut på tävlingsbanan då han inte skötte sig som vi hade hoppats utan bröt ut och galopperade i stället innan han kom iväg en bit efter fältet. Han har sedan visat lite negativa hingstfasoner även där hemma och som Olle hintade under stallträffen så har hans kulor varit i riskzonen för ett operativt ingrepp. I onsdags ett par timmar innan vi drog iväg med Insider till Solvalla så fick veterinären i uppdrag att befria honom från dessa hormonproducenter. Nu med facit i hand så blev det en riktigt lyckosam åtgärd då det visade sig att den ena kulan var roterad 180 grader vilket brukar betyda att hästen får jättestora problem på tävlingsbanan. Va lack man blir sa hästen! Nu ska det nog bara kunna gå åt rätt håll med Åttmann i fotsättningen. Ett par veckors konvalescens så är han i fas igen.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar