tisdag 11 september 2018

Uppdatering

Hej alla!

Vattnet rinner fort under broarna när man har mycket att göra. Fredagsjobbet med Insider och Giggan som blev flyttat till förra måndagen på grund av regn genomfördes i bra väder. Insider som såg ganska OK ut var inte helt till sin fördel enligt Olle så han blev genomgången dagarna efter och det visade sig att han hade lite slembildning i halsen. Är nu behandlad med slemlösande och i full gång med träningen inför omstarten. Inget lopp är spikat där men tanken är att han ska starta under kvällen 11 oktober när vi har stallträffen då det körs ett lopp över 1640 a som nästan är utskrivet för honom med ett tak på 1 450 000 kr. Han kommer att få ett banjobb innan och förhoppningsvis ett lopp också innan den dagen.

Giggan skötte sig bra och var fin i jobbet i måndags så förhoppningen steg när hon sedan kom med i ett lopp på Färjestad igår måndag. Lite av förhoppningen släcktes när hon lyckades få spår 4 av fyra möjliga på startvolten. Mycket riktigt så trevade hon sig iväg en liten bit från kör men strax efter så rullade hon över i galopp och fick backa sist efter tilläggshästarna. Efter en varvning på 15,4 så går vinnaren en låg 13-tid sista varvet och då var det bara att surfa med sista biten in mot mål. Hon kändes helt OK i övrigt enligt Olle så det är bara att försöka hitta nytt lopp så snart det går.

Åttmann trummar på i träningen där hemma och Olle låter minst sagt nöjd med hur han sköter sig. Lite av en önskehäst som är lyhörd och lugn i alla lägen. Vi får se när det blir dags att äntra banan igen men tillsvidare får han jobba på där hemma.

Vi är ju mitt uppe i förnyelse av hästavtalen och jag såg nyss att det saknas ett 10-tal svar på förfrågan. Det gäller ju Insider som försörjer sig även nästkommande 12 månader, Giggan som har kassa fram till nyår och kostar inget extra fram tills dess samt Åttmann som vi lägger 4 000 kr för driften kommande 12 månader. Ni som inte svarat, gör det så snart som möjligt.


På återhörande

Uffe

1 kommentar:

  1. Hej Uffe! Som jag skrev i inlägget den 23/8 så har jag inte fått något mail på två år om hästarna. Det blev strul med min förra och alla kontakter försvann. Min nya mail är monika93.kallstrom@outlook.com

    SvaraRadera