måndag 11 juni 2018

Upp som en sol..........

Hej alla!

Lördagens äventyr i Silverdivisonen tillika Storsjöpokalen slutade med en fin tredjeplats som med lite mindre otur hade kunnat utmynna i en ännu bättre placering. Insider visade som vanligt trots spekulationer om annat, att han är landets okrönte konung när bilen lämnar hästarna. Limklicken på nosen mot vingen gör susen varje gång och drar med sig hästen i en kuslig fart den första biten. De flesta andra hästar blir lite av statister i det läget.

Inget undantag denna dag då Olle även hade en liten plan att hålla ledningen för att se hur långt det skulle räcka. Tyvärr så var Robert Bergs häst Noble Amok lite för snabbt framme genom första svängen och när Robban totalt ignorerar Olles vink om att behålla ledningen så var det bara att ge efter så klart. Robert har ju massor av "Insiderhästar" i sitt stall och tyckte att det var värt chansningen att trycka sig till ledningen. Att det sket sig för Robert påverkade definitivt våra chanser då han gick amok och galopperade redan mitt i sista kurvan och var sedan i vägen ända tills Olle kunde backa sig ut till ett maxat tredjepris.

 Innan loppet gick igång kom jag i samspråk med Bert-Ola Månsson som är sportchef på både Östersund och Dannero bland annat och han hintar om att han har ett perfekt lopp åt Insider 21 juni då man kör midnattstrav. Loppet är stängt vid 1,2 miljoner säger Månsson. Synd säger jag då vi är här för att vinna och då kommer vi rejält över den summan. Räknar ut att Insider inte får vara bättre än trea för att kunna vara med, men där lämnar vi det och går ner till staketet för att se och filma loppet.

Loppet går och med lite oflyt så blir han just trea och vi vänder uppåt från banan. Då dyker Månsson upp och säger skämtsamt "jäkla propositionskörning" om att vi "bara" blev trea. Nu kommer vi säger jag, vilket ju inte är något jag har mandat att besluta om naturligtvis. Väl över på stallbacken verkar det som att Olle tänder på idén om loppet och anmäler hästen innan vi lämnar Östersund.

Loppet heter Samarbetspartners High Coast Midnight Race och går i två försök med 30 000 kr i första pris i varje försök och hela 200 000 kr i finalen. De fyra första i försöken går till finalen. Alla åtta hästarna i försöken får pengar så om det skulle gå riktigt illa så får vi i alla fall 2 700 kr till bränslet t.o.r. Anmälan går ut fredag 09.00. Öppen anmälan så ni kan redan nu se vilka hästar som anmält intresse dit. Ett nytt spännande lopp väntar!

Måndag Rättvik och Giggan till start igen efter den fina prestationen på samma bana förra måndan. Mina "grannar" Landins hade också en häst till start vilket gjorde att jag liftade med dom. Hon såg riktigt fin ut när Olle värmde henne i bakvarv så förhoppningen steg om en ny bra prestation denna måndag. När starten går så får hon ett perfekt andra ytter in i första kurvan men Olle säger efteråt att hon tidigt kändes orytmisk och i sista kurvan tappar hon aktionen och det är bara för Olle att låta henne lunka på in mot mål som oplacerad. Hon kommer att gås igenom inom kort så får vi se om man hittar vad som störde henne. Bara att bryta ihop och komma igen.

En dag i Östersund


På återhörande

Uffe

1 kommentar:

  1. Spännande med Insider och tråkigt att det inte funkade för Giggan. Tack för info!

    SvaraRadera