söndag 24 juni 2018

Utan tryckare så......

Hej alla!

En spännande och trevlig kväll hade vi på Dannero i torsdags när Insider åter skulle visa upp sig på tävlingsbanan. Denna gång var upplägget ungefär som Elitloppet med två försök och en final med de fyra bästa i varje försök. Efter att ha sett finfin ut i värmningen så steg givetvis förhoppningen om en finalplats i första hand.

Han går ut i försök två och som vanligt så är han snabbast den första biten och tar ledningen tämligen enkelt även om Robert Berghs Mellby Drake gör ett tappert men fruktlöst försök att svara ut honom. När den utvändige hästen trycker till in mot upploppet så svarar han på ett mycket bra sätt och går undan med lagom marginal över linjen och vi tappra delägare på plats får ta oss över banan till vinnarcirkeln för prisutdelning.

Lite vila och vätska för hästen och spårlottning till finalheatet där Olle bestämt sig för spår 2 om han får chansen vilket det blir då hans representant dotter Linnea drar boll 1 vid lottningen. Finalen går som lopp 11 och nu är det bara att hoppas att hästen återhämtat sig bra.

Starten går och även denna gång "flyger" han till ledningen (som referenten uttryckte det). Ganska snart får han Robert Bergh och Mellby Drake utvändigt och en liten känsla av olust sprider sig i kroppen. Mycket riktigt så börjar han massera Insider redan på bortre långsidan men vår häst svarar bra genom sista sväng men inne på upplopp får han ge sig mot Draken vilken också får ge sig mot ett par "surfande" hästar och snabbast går Oskar Kylin Bloms Antonio Tabac som kniper segern och den fina prischecken på 200 000 kr.

Som Olle uttryckte sig efteråt att hade Robert bara väntat med tryckaren ett tag längre så hade han förmodligen vunnit loppet med Insider som tvåa. Nu missar han dessutom fjärde och sista penningpriset på 26 500 kr bara någon meter från linjen då två hästar lyckas smita förbi. Ständigt denne Robert!

Dannero

Nu är det bara att se hur hästen tagit det här ganska tuffa upplägget så får vi se vad Olle hittar på framöver. Troligen något över 1640 meter auto blir det. Den Silverfinal som han eventuellt skulle kunna komma med i på Färjestad nästa helg blir det inte i alla fall enligt Olle. Det kommer fler lopp!

Giggan som gjorde ett ganska mediokert intryck på Rättvik 11 juni visade sig vid veterinärkontroll vara lite sliten och behandlades i tre av sina kotor. Startkarensen går nu ut om någon dag så hon kan anmälas igen bara det dyker upp ett lämpligt lopp. Vore kul om hon kunde få till det snart igen. Hon har ju en hel del inombords bara det kunde få klaffa.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar