måndag 6 november 2017

Sjukt klen utdelning

Hej alla!

Ja inte blev det någon vidare utdelning för våra hästar i helgen när dom alla var ute på tävlingsbanan.

Att Insider dragit ett mycket chansartat bakspår över snabba 1640 meter auto med två icke-blixtar att välja rygg på från start drog väl ner en hel del av förväntningen på förhand. Samtidigt så vet man ju hur bra det kan bli ändå bara man har den där lilla turen in mot eller kanske ut ur sista svängen då någon galopperar eller tappar farten och det är bara att styra ut och nyttja den speed som sparats där på innerspåret. Loppet för Insider blev nog så illa som man i sina mörkaste stunder kunde befara och han fick vänta långt in på upploppet på den glugg på innerspår som öppnade sig sent omsider. Kanske inte det rätta trycket i vår häst denna dag heller då han nog borde ha tagit ett par placeringar till om han varit som på Eskilstuna gången innan. Kan bero på en hel del orsaker men han var troligen inte sjuk i alla fall då han trots allt gick 11,8 i mål.

Sjuka kan man dock misstänka att våra andra två hästar drabbats av när både Kalle och Giggan startade i samma lopp på Solvalla igår. Kalle tog några galoppsteg direkt efter start men ställde sig och höll sin position i tredje inner. Giggan gick felfritt och körande Jorma tog sig ut i tredje ytter så efter ett varv så sprang "syskonen" sida vid sida och åtminstone mina förhoppningar började stiga om två skapliga prestationer denna dag och då särskilt från Giggan som ju var grymt fin på Rättvik senast. Redan 700 kvar ser man att Kalle börja kippa lite efter andan och faller snart tillbaka medan Giggan fortfarande ser hyfsad ut. När man går in i sista kurvan börjar även hon tappa fart och Jorma kan bara låta henne lunka på in i mål långt efter täten. Sjukt!

Veterinären kommer att ta prover på hästarna under onsdagen så får vi se sedan om de visar några negativa resultat eller inte. Även halsarna är misstänkta så det blir även en kontroll av eventuellt slem där. Förhoppningen är väl trots allt att man hittar någon orsak till de sämre prestationerna av Kalle och Giggan men även Insider kommer att ses över. Olle var lite misstänksam mot Insiders hals då han sög i sig ganska stora mängder vatten efter loppet vilket kan vara en sådan indikation.

Vi får se vad prover och halskoll visar så småningom så får vi ta det hela därifrån då. 

På återhörande

Uffe

1 kommentar:

  1. Tack Ulf, det syntes att det inte stod rätt till på Solvalla med båda. Tyckte även om Insider gick en okey tid så var det verkligen det där riktiga trycket i han? Får avvakta efter prover. Mvh//Stolpe

    SvaraRadera