onsdag 29 juni 2022

En behaglig debut


Hej alla

Ja så var då tävlingskarriären inledd för vår fina 3-åring Crunchy. Vi hade nog längtat lite till mans efter denna dag som av olika anledningar dragit ut en del på tiden. Knappast någon "big deal" egentligen med tanke på att vi köpte hästen så sent som i mars och han genererar intäkter redan i juni. De flesta hästar jag deläger har köpts in redan som 1,5-åringar med en "halv evighet" till en möjlighet till ekonomisk återbäring. Så i det perspektivet har ju Crunchy levererat tämligen snabba cash. Ett mått av osäkerhet hade åtminstone jag inför dagen då han hittills inte gått några snabbare tider i banjobben men det är ju en vedertagen filosofi även bland några av de bästa tränarna i Sverige. Rejält tränad är han i alla fall.

Starten går från ett spår 6 (springspår) och även här har man (jag) lite funderingar inför då det inte är alla hästar som klarar att vända runt ganska snävt och sedan laddas för fullt för att få en bra position. Både galopp och hängande i spåren fanns med i farhågorna. Blev ändå ganska lugn efter att ha sett Olles provstart där hästen bar iväg med en väldig fart från ungefär samma läge. Inga problem i den riktiga starten och som referent Wickman sa så prickade Olle "plankan" perfekt och susade enkelt till ledningen. Fick öppna varvet på 19,2 och med ett sista varv runt 17 så landade han på 18,1 som trea. Klart godkänd debut.

Debutdagen

Jämförelsevis så debuterade Insider på Romme 2013, också som trea på tiden 18,9. Kanske bäst att undvika fler jämförelser, men vad vet man?

Bara att se hur han tagit dagens lopp och om allt verkar bra så är det bara att leta nytt lopp inom någon vecka.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar