måndag 23 maj 2022

The final countdown




Hej alla

Så var det dags för en sista nedräkning för vår mångårige hjälte och stjärna M.T.Insider. Det är en ganska kluven känsla där det å ena sidan är ett oåterkalleligt skede som närmar sig efter alla fantastiska år och upplevelser vi haft med vår stjärnhäst, samtidigt som det känns hur rätt som helst långt in i hjärteroten att han ska få ett mycket välförtjänt pensionärsliv många år framöver.

I Insiders sista start i 2022 års Speedrace har han för första gången i femte försöket blivit lottad till försök 1 med spår 2. (av 3). Den stora fördelen med att starta i försök 1 är att om han går till final så har han hela 8 minuter extra återhämtning mot vinnaren av försök 3. Kan så klart vara avgörande i finalen.

Han har nu att gåtts igenom med massage och annan mjukgörande behandling i omgångar sedan Gävlestarten där han ju gjorde ett mycket gott intryck som tvåa bakom en för dagen lite bättre häst. Distansen i Speedracet 640 meter är ju som klippt och skuret för Insider med sin oefterhärmliga startsnabbhet och inte minst hans ruggiga kurvteknik så vi får verkligen hoppas att han har formen i topp på söndag. Känslan är ändå att han med tre segrar och ett andrapris på fyra försök i Speedracet inte har så mycket att bevisa oavsett hur det går denna sista gång. Men vi håller så klart alla tummar att han får avsluta med flaggan i topp! Läs Malmrots ledare i Solvallaprogrammet (nedan) 

Crunchy fortsätter att träna på där hemma och Olle låter positiv över att han känns vassare igen. Han kommer troligen att gå ett banjobb under nästa vecka så får vi se hur han känns då med tanke på en kommande tävlingsdebut


På återhörande

Uffe




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar