torsdag 12 mars 2020

Insider avelsvärderad

Hej alla

Ja igår var det dags för Insider att genomgranskas av premieringsnämnden (se Karin Carlströms bild ovan) där man kollade upp honom stammässigt,meritmässigt och veterinärt för att sedan dela ut poäng till varje hingst. Att han skulle hamna i den lägre regionen var ju helt väntat och hans 45 poäng under rubriken "lågt skattat avelsvärde" är väl helt i sin ordning. Han är nu i alla fall klar att användas i aveln av de som så önskar även om det knappast blir något denna säsong.

Resultaten

Han är ju på gång i sin uppträning till årets tävlingssäsong där målet ju är årsdebut på Gävle i april. Som ett led i detta så passade Olle på att köra ett banjobb under vistelsen på Solvalla igår och han lät riktigt nöjd med hur han kändes efter 22,5 första biten med ett avslut sista 500 efter 12,5. Det blir väl något till snabbjobb innan årsdebuten.

Åttmann som ju var en besvikelse i senaste starten och som sedan blev struken veckan efter, var till veterinären förra veckan där det visade sig att han behövde behandlas i ett framknä vilket gjordes med ett preparat med tvåveckors karens. Han kan således starta i slutet på nästa vecka om allt verkar bra.

Kiara har tränat på bra sätt därhemma och hon kommer att gå ett banjobb under helgen eller i början på nästa vecka för att vara väl förberedd till eventuell Solvallastart i slutet på månaden.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar