onsdag 10 april 2019

Insider light?!

Hej alla!

Han gör det bra mest varje gång vår yngling Åttmann och måndagens start på Gävle var inget undantag. Jag kom ut precis när bilen släppte fältet i provstarten bakom bilen innan tävlingarna och fick en riktig wow-upplevelse när Åttmann for iväg som en oljad blixt bland varmbloden. Mycket riktigt så var han ganska outstanding även i den "riktiga" starten (bilden) av lopp 2 som han spetsade tämligen obehindrat. Såg jättefin ut i ledningen hela vägen in mot upploppet där han tyvärr fick ge sig mot några bättre bemedlade konkurrenter men han höll ändå farten bra som fyra denna dag på nya rekordet 32,5 a. Blev kanske lite tätt mellan starterna på slutet men de två tuffa genomkörarna kommer säkert att göra honom gott framgent. Blir någon genomgång av veterinär och lite extra vila ett tag innan det är dags för nästa start. Tror han närmar sig sin första seger!

Insider (via Olle) har nu fått sin officiella inbjudan till Speedracet under Elitloppshelgen av generalen Anders Malmrot som bekräftade det hela med ett sms härom dagen. Som jag fattade det så ska hästarna bjudas in av Malmrot & Co i år utan gängse anmälan och som regerande Champion så var naturligtvis Insider given bara allt känns bra inför. Inför ja så ska han börja med att gå ett banjobb onsdag em-kväll (runt 17) på Gävletravet där Olle ska ta beslut om en start redan veckan efter på Gävletravet Skärtorsdag då man kör V75-tävlingar med lite andra propositioner än de normala. Den här gången är det Lars Axelssons Lopp över 1640 auto där det är stängt vid 2,7 miljoner vilket kan locka några riktigt bra hästar till start. Kanske lite fel att kalla ett sådant lopp för preparé men det kommer inte att bli något "all in" för Insider i alla fall.

Varför inte lite nostalgi från 2018

Det fanns ju planer på att ta in den yngsta SCB:aren Kiara C.Boko för en första kontakt med banan denna vecka men det måste tyvärr skjutas på framtiden p.g.a. bl.a. logistiska problem. Kommer dock att ske inom en snar framtid.


På återhörande

Uffe




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar