torsdag 15 mars 2018

Lite på banan igen

Hej alla!

Nu börjar så smått livet återgå till en mer normal nivå efter en tämligen hektisk period med bland annat dubbla travgalor (Hälsingland och Gävle) förutom de vanliga jobbestyren. Gävlegalan blev en mycket trevlig tillställning trots att vår nominerade Insider blev snuvad på priset som Årets äldre varmblod av Lincoln Lawyer. Antar att det var ganska hårfint hos juryn där.

Fick för egen del tillsammans med några andra SCB:are,  pris för Årets yngre kallblod där delägde Nordby Kuling sopade mattan med konkurrenterna i den kategorin. Jättekul!

Insider har nu snart haft sin helt träningsfria månad med bara lugn hagvistelse efter genomgången och behandlingen senast men det blir bara lite motionsturer att börja med för honom. Siktet ligger ju lite längre fram i maj då han ska vara lite toppad när Gävle kör V75 den 19:e. Spännande!

Giggan har tränat ganska tungt över vintern och Olle har låtit riktigt nöjd med henne en längre tid där hemma. Hon har ju även gått ett fint banjobb i samband med Gävles tävlingar 19 februari där hon såg mycket fin ut i jämnt 21,5-tempo över 2140 meter. Hon kommer att gå ett nytt jobb i morgon runt 9.30-tiden så den som vill se det kan ta sig upp till banan. Kan tyvärr inte själv närvara.

Banjobbet

Har sökt vår företrädare Mats Norberg om hur allt gått med Insider och Giggan när alla svar kommit in men så långt jag hade koll så var det tillräckligt många som ville fortsätta med hästarna fram till och med augusti i år vilket trots allt är det viktigaste.

Olle har fått ett tips av sin gode vän Even Elvenäs som tidigare bland annat förmedlat de lyckade köpen Nordby Kuling och Tin Gnist, om en 3-årig välstammad hingst vid namn Åttmann Ö.K. efter Bork Odin och modern Timor som själv tjänat över 1 miljon NOK och tagit rekordet 22,9 ak. Hingsten har gått sina två godkända premielopp i Norge och sedan tränat på över vintern men är i dagsläget inte hårt pressad tidsmässigt.

Vi har tidigare fått förfrågan från några SCB:are om att köpa in en Nordsvensk till Stall Charles Boko så tanken är att vi ska skicka ut en intresseförfrågan inom kort för att se hur pass stort intresse det finns så får vi gå vidare efter det. Hästen ska provköras inom kort och om allt verkar bra så köps han in av Olle med SCB som första tjing om förfrågan faller väl ut. Annars har de som är intresserade naturligtvis möjlighet att vara med i någon annan konstellation.

Känns som en god karamell att suga på!


På återhörande

Uffe
1 kommentar: