måndag 8 maj 2023

Första dräktiga stoet


Hej alla

Två ston inseminerade med Insiders högkvalitativa simmare och igår konstaterades den första som dräktig. Det är den toppstammade Myrsjö Morgana med Maharajah som far och Varenne som morfar. Lite kuriosa är väl också att Morgana även är syster med Önas Igor vilken är en av få som Insider haft problem att ta sig förbi från start (Insider spår 8 och Igor spår 5) när han vann sin andra V75-seger på Gävle 20 maj 2017. Om den avkomman ärver ner generna från sina föräldrar kommer det troligen att bli något riktigt blixtrande på tävlingsbanan. Spännande!

Det andra inseminerade stoet Twins Vilda, går inte heller av för hackor stammässigt då hon är mamma till femfaldiga miljonären Wild Love. Hon är inte konstaterad dräktig ännu men vi får hoppas att även det tar sig. 

Häradsbetäckaren själv var ju ute i lördags och ledde defileringen till loppet "Vägen till M.T.Insiders speedrace"  där ju Erika fick sköta tömmarna då Olle ju hade Joy Alissa till start där. Förutom defileringen så var Insider även pris i en tävling på Gävletravet där vinnaren fick en åktur i dubbelsulky med Insider. Ett mycket uppskattat pris.




På återhörande

Uffe



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar