tisdag 24 september 2019

Insider fortsätter kämpa

Hej alla

Nog fortsätter han att kriga på i loppen vår Insider som i går kväll på Mantorp då han som oftast enkelt tog ledningen visserligen med halvsnabba 09,0 första 500 som fick dämpas till 12,3 på varvet innan tempot drogs upp igen. Vinnaren får lite grepp på Insider in på upploppet men han kontrar strax tillbaka och ett kort tag fick man upp hoppet igen innan Lucifer Lane åter tar kommandot och vinner. Insider förlorar lite surt andrapriset precis före linjen.

Det finns inte så många lämpliga lopp åt Insider men det troliga är att han anmäls till John Deere- Pokalen på Bollnäs 3 oktober, ett lopp öppet för alla hästar med 75 000 kr i första pris och det ser redan ut att bli ett ganska tufft lopp. Han behöver dock lopp för att hålla formen i topp. Vi håller tummarna för ett anständigt startspår!

Loppet

Åttmann var ju också ut redan i torsdags och det är som ofta små marginaler i loppen. När han från rygg ledaren på sista bortre långsidan saknar ett par decimeter att komma ut ett spår så hamnar han i stället i säcken när ledaren kastar ankar och drar med sig Åttmann bakåt i fältet. Han går helt OK när han får fritt och räddar ett femtepris. Olle lät i alla fall nöjd med hur hästen kändes så det är bara att bryta ihop och komma igen.

Resultat med loppfilm

Ser i skrivande stund att Åttmann nu är anmäld och klar för start igen kommande söndag på Hagmyren då han åter får Erika i sulkyn. Startar från startvolten denna gång och han står riktigt bra inne i loppet. Vi håller tummarna!

Startlista

Kiara är nu preliminärt anmäld till ett 2-åringslopp för ston på Rättvik 4 oktober så får vi se hur Olle bedömer det anmälda motståndet när det närmar sig deadline som är måndag 30 september kl 09.00. Trots allt lite kittlande att få se henne i skarpt läge på banan samtidigt som det inte är någon som helst brådska att det sker nu. Vi får se hur det blir.


På återhörande

Uffe


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar