måndag 17 december 2018

Det lackar....






Hej alla!

Det lackar mot jul och tomten har en hektisk tid framför sig. Att han blivit mobbad av Post Nord för att han bara delar ut paket en gång om året får väl betecknas som ett skott i foten av nämnda postbolag. Där får man nog vara glad om paketen ens kommer så ofta ibland!

På hästfronten så är det dags för Giggan att göra sin sista start i vår regi redan i morgon då Gävle kör lunchtrav. Olle har kontaktat uppfödare Bootsman som enligt vårt avtal ska ha tillbaka hästen efter tävlingskarriären hos oss men han var inte intresserad av något återtagande då hon naturligtvis har för dåliga meriter som avelssto för att verka i hans avelsverksamhet. Olle gör några försök att sälja henne framöver men från nyår så betalar vi inget för henne utan det eventuellt vidare uppehället får tas från försäljningen.

Minns hur fin hon såg ut i kvalet som 2-åring (bilden).

Åttmann var på återbesök hos veterinären i onsdags och fick lite ny smörjning då så efter den obligatoriska vaccinationen i dagarna så blir det en kortare paus innan det är dags för uppträning mot 4-årssäsongen. Han har tränats mest hela tiden under behandlingstiden så han har inte legat på latsidan. Sen får vi se hur träningen fortskrider under början på 2019 och när det blir dags för årspremiär för ynglingen. Spännande!

En som mest har vilat är ju Insider som även han blivit behandlad en del efter säsongsavslutningen och nu ska fortsätta med det resten av 2018 där även han kommer att vaccineras. Efter nyår är det tänkt att påbörja lite lättare motionsträning för att sedan successivt öka på träningen mot en eventuell årsdebut i slutet på april eller nåt sånt när Olle känner att han är mogen. Börjar bli lite krutdurk därhemma nu efter att ha vilat några veckor så man ser nog fram emot i stallet att få börja släppa ut lite tryck med säkerhetsventilen då träningen startar.

Prins Daniel-dagen i maj på hemmaplan är ju alltid intressant om det finns något passande lopp och sedan har han ju en titel att försvara under elitloppssöndagen, nämligen speedracet. Huga så spännande!

Någon lördag i mitten på januari kommer vi att ha någon form av "kick-off 2019" hemma i stallet hos Olle där vi kan träffa hästarna i deras hemmiljö och umgås en stund bland likasinnade travtokar. Någon tur i dubbelsulky kan vi nog förvänta oss också för de som känner för det. Återkommer med detta så snart datumet är spikat.

Inte många dagar kvar till dopparedagen så jag tillönskar alla en helt underbar jul!


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar