lördag 1 maj 2021

Något ringrostig Insider

 


Hej alla

Så var då årsdebuten avklarad för Insider och det var väl inte helt oväntat att han inte skulle vara på topp efter så lång tid och med en nyligen genomgången allvarlig kolikresa. Åtta och en halv månads tävlingsuppehåll är det längsta någonsin i hästens långa karriär. Han fick i alla fall befästa sin startsnabbhet men genom första sväng fick han elakt tryck av Inline Tooma och ut på bortre långsidan så blev Olle tvungen att släppa ledningen. In över upploppet var det lite stumt i benen och med lite tur blev det i alla fall ett femtepris och 7 500 kr in. Olle var mycket nöjd med hur han kändes i travet och hur han efteråt visade på ett bra humör för första gången efter koliken så det blev nog lite av en "ögonöppnare" för hästen. Allt var bra igår också.

Resultat

Han kommer att starta en gång till innan det är dags för årets höjdpunkt Speedracet på Solvalla, som även i år går på lördagen. Han är redan inbjuden och klar så bara att allt känns bra inför så startar han där.

Kiara har nu tränat på där hemma efter Åbyäventyret och allt verkar bra med henne. Hon kommer att anmälas till ett försök i Maharajahs Stoserie på Gävle nästa lördag så får vi se om hon kommer med där på sina 740 poäng.


På återhörande

Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar